Донка Михайлова се похвали: “Оранжериите, за отглеждане на био зеленчуци за обединеното детско хранене вече са изградени…”- Дали???

Браво г-жо Михайлова, браво! И ние се присъединяваме към общия хор хвалебствия под съобщението Ви във фейсбук.

Доволни сме, че съобщението е в унисон с обществените очаквания и осмисля получената от Вас европейска награда. Защото наградите се получават не за намерения, а реално свършена работа. Когато през 2019 г. получавахте авторитетната европейска награда на европейския Институт за иновации в политиката, в категорията „Качество на живота“, за проекта на Община Троян „Здравословно хранене в детските градини“ – включваш реорганизация на храненето в детските заведения в общината и създаването на общинска овощна и зеленчукова градина, които ще осигурят на троянските деца екологични плодове и зеленчуци, оранжериите представляваха това:

 

През октомври 2020 г. представляваха това:

И така до 10 ноември:

Понеже вече знаете или поне сте разбрала, че не сме от групата овцевъдно венцеславещите и задаваме въпроси Ви питаме кое е вярно?

  • „Планирано е оранжерията да бъде създадена през есента, когато детските градини ще работят и произведените плодове и зеленчуци ще могат да бъдат вложени в храненето на децата. Дейността на оранжерията в месеците, в които не работят детските заведения, би носила на Общината само разходи.”
  • „Остава да засеем – добра мотивация, колегите които имат отговорност за това да оздравяват по-бързо”

Кое е вярното от двете Ваши твърдения и как плодовете и зеленчуците ще дадат реколта според времето на отваряне на детските градини – не се ли влияят от сезоните, а не от плановете на общината?

Поставените оранжерии са красиви, но пригодни ли са за зимни условия? Как ще се отопляват за да се постигнат необходимите температури, ефективността да не е ниска и да оцелее засятото?

Това ли трябва да бъде инфраструктурата на градината за да е успешно работеща?

Радваме се , че се нашите въпроси Ви накараха да превърнете намерението в реалност и да си заслужите награждаването

Пожелаваме Ви да не изпращате цялата пара в свирката и да отделяте и за локомотива.

Напомняме Ви, че още не сте ни отговорили какво става с решаването на проблемите с циганското гето на „Балабанският завой” и какви решения ще предложите за останалите съществуващи се гета?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More